Specialized Turbo Levo Carbon 2023

2 301 000 HUF

FŐBB JELLEMZŐK | FACT 11m full carbon váz | Rockshox 35 Silver 29 - 160 mm travel villa | Specialized 2.2 90 Nm motor | 700 Wh akkumulátor | SRAM SX Eagle, 12 sebességes váltás

Az elérhető méretek és színek tekintetében kérjük lépjen velünk kapcsolatba email-en vagy telefonon!

 

Leírás

A vadonatúj Levo elhozta az E-MTB-k új generációját, amelyben a teljesítmény és komfort tökéletes kombinációja valósul meg.
A Specialized 40 év megszállott fejlesztése eredményeként megalkotta a világ legjobb elektromos hegyi kerékpárját.
Bemutatkozása óta a Levo minden más e-MTB teljesítményét legyőzte, és az új Levo modell pedig még magasabbra emeli ezt a szintet.

A Turbo Full Power 2.2-es motorral és Turbo Connect Unit-val (TCU) lett építve, amely fokozatosan erősíti meg a Levo-t – ezáltal négyszer nagyobb lett a teljesítménye, amely lehetővé teszi, hogy eldöntsd, hol és mikor szeretnéd kihasználni.
A Levo a hatótávolság terén is feszegeti a határokat, és egy töltéssel akár öt órán keresztül is használható. Most messzebbre kerékpározhat, és több helyet fedezhet fel mint korábban. Az optimalizált váz pedig 150 mm-es egyedileg hangolt hátsó felfüggesztéssel és állítható geometriával büszkélkedhet, ami még stabilabb és természetesebb haladást biztosít. 

Még több mászás, még több ereszkedés, még több km, még több móka. A kifinomult SRAM SX/NX hajtáslánccal, a RockShox felfüggesztéssel és a könnyű, strapabíró könnyűfém keréktárcsával felszerelt vadonatúj Turbo Levo még többet nyújt mindabból, amit a terepen való közlekedésben szeret.

 

S-Sizing

A Specialized kidolgozott egy újfajta méretezést, amit Style Specific Sizing névre kereszteltek. Magyar fordításban, stílus specifikus méretezés. Hogy ez hogyan is néz ki a gyakorlatban?

A méretek itt S1-től S6-os méretig terjednek. Jól látható a következő képen, hogy milyen magassághoz ajánlottak az egyes S értékek. A Specialized úgy gondolkozott, hogy a kerékpáros stílusához alakítják ki ezt a szabványt és eldobják a régimódi bekategorizálást. Többen vagyunk úgy, hogy éppen a határon mozgunk a kerékpár méretének kiválasztásánál. Logikusan a kisebbet vesszük ilyenkor, mert úgy érezzük, hogy az lesz a legmegfelelőbb számunkra, de nem biztos, hogy ugyanolyan agresszív tapadást fog nekünk nyújtani, mint a nagyobb.

S-Sizing

A másik indok az az, hogy a legtöbb, sőt az összes új eMTB már dropperrel kapható, amivel pillanatok alatt tudjuk módosítani az ülésmagasságot. Emiatt van ekkora átfedés a kerékpárok méretezésében.

S-Sizing a gyakorlatban

Magyarországon az átlag férfi magasság 176 cm. Szóval nézzük meg ilyen érték mellett milyen lenne egy kerékpár vásárlás. a fenti táblázat alapján gondolhatnánk, hogy a legoptimálisabb választás egy S3 méretű kerékpár lenne. De mivan akkor, ha az ő hobbija az ugratgatás és a track-eken való játszadozás? Ebben az esetben egy S2-es méret lenne megfelelő, hiszen a kisebb kerékpár agilisebb és manőverezhetőbb irányítást eredményez. Az S3 ilyen magasság mellett, sokkal inkább a köves, rázós, gyökeres és sziklás részeken való gördülékeny átjutást segíti elő. De ez a játékosság rovására menne.

A Levo esetén az S3 méret valahol az M és az L-es méret között helyezkedik el. 176 cm-es magassággal egy S4 is használható kerékpár, ha a cél az, hogy úgy menj, mint az ágyúgolyó. Mert a hosszabb tengelytáv ezt teszi lehetővé, de mindez a fordulékonyság és a mászás rovására menne.

Elsőre tényleg nagyon tág értékeket mutat az S méretezés, de mindenki ismeri magát és mindenki tudja, hogy milyen stílus passzol hozzá a leginkább. Ha Te inkább egy fürge, agilis és fordulékony bringát keresel, akkor a kisebb, ha viszont egy agresszívabb és stabilabb eszközre lenne szükséged, akkor a nagyobb méret fog hozzád passzolni.

Hogy miért tért el a Speci a megszokott méretezéstől? A válasz egyszerű. Már jól ismerjük a márkát a különféle újításaikról és jövőbe tekintő megoldásaikról, és itt sem volt másképp. Egyszerűen a méretezés, mint az S, M, L és még sorolhatnánk, egy testmagassághoz kötött érték. A Specialized nem a testmagasságodhoz, hanem a stílusodhoz akar kerékpárt adni.

 

Tulajdonságok


Mert a részletek számítanak

Váz
FACT 11m full carbon

Motor teljesítmény
90 Nm

Villa
Rockshox 35 Silver 29 - 160 mm travel

Akku kapacitás
700 Wh

Kormányszár
Alloy Trail Stem, 35mm bar bore

Kormány
Specialized, 6061 alloy

Váltókar
SRAM SL SX Eagle, 12-speed

Fék
SRAM Guide RE, 200mm

Hajtás
Praxis forged M30, custom offset, 160mm

Sor
SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t

Első agy
Specialized alloy front hub disc, sealed cardridge bearings, 6-bolt, 15x110mm thru-axle, 32h

Rugóstag
RockShox Deluxe Select R

Hátsó agy
Alloy, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 32h

Márka
Specialized

Nyeregszár
TranzX dropper, 34.9mm

Nyereg
Body Geometry Bridge Saddle, steel rails

Hátsó váltó típus
SRAM SX Eagle, 12-speed

Motor
Specialized 2.2, Custom Rx Trail Tuned Motor

Akkumulátor
Integrated battery, 700Wh

Első gumi
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T9 compound, 2Bliss Ready, 29x2.6"

Hátsó gumi
Eliminator, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T7 compound, 2Bliss Ready, 27.5x2.6"

Első felni
Specialized 29, hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready

Hátsó felni
Specialized 29, hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready

Írja be amit keres, majd Enter