Specialized Turbo Kenevo Comp 2022

1 950 000 HUF

FŐBB JELLEMZŐK | Specialized M5 Premium Aluminum váz | Marzocchi Bomber Z1, 180 teleszkóp | Fox Float X Performance hátsó tag | Specialized 2.2 Motor 90 Nm, 250W | 500 Wh akkumulátor | SRAM GX Eagle 12 sebességes váltás

Az elérhető méretek és színek tekintetében kérjük lépjen velünk kapcsolatba email-en vagy telefonon!

 

Leírás

S-Sizing

A Specialized kidolgozott egy újfajta méretezést, amit Style Specific Sizing névre kereszteltek. Magyar fordításban, stílus specifikus méretezés. Hogy ez hogyan is néz ki a gyakorlatban?

A méretek itt S1-től S6-os méretig terjednek. Jól látható a következő képen, hogy milyen magassághoz ajánlottak az egyes S értékek. A Specialized úgy gondolkozott, hogy a kerékpáros stílusához alakítják ki ezt a szabványt és eldobják a régimódi bekategorizálást. Többen vagyunk úgy, hogy éppen a határon mozgunk a kerékpár méretének kiválasztásánál. Logikusan a kisebbet vesszük ilyenkor, mert úgy érezzük, hogy az lesz a legmegfelelőbb számunkra, de nem biztos, hogy ugyanolyan agresszív tapadást fog nekünk nyújtani, mint a nagyobb.

S-Sizing

A másik indok az az, hogy a legtöbb, sőt az összes új eMTB már dropperrel kapható, amivel pillanatok alatt tudjuk módosítani az ülésmagasságot. Emiatt van ekkora átfedés a kerékpárok méretezésében.

S-Sizing a gyakorlatban

Magyarországon az átlag férfi magasság 176 cm. Szóval nézzük meg ilyen érték mellett milyen lenne egy kerékpár vásárlás. a fenti táblázat alapján gondolhatnánk, hogy a legoptimálisabb választás egy S3 méretű kerékpár lenne. De mivan akkor, ha az ő hobbija az ugratgatás és a track-eken való játszadozás? Ebben az esetben egy S2-es méret lenne megfelelő, hiszen a kisebb kerékpár agilisebb és manőverezhetőbb irányítást eredményez. Az S3 ilyen magasság mellett, sokkal inkább a köves, rázós, gyökeres és sziklás részeken való gördülékeny átjutást segíti elő. De ez a játékosság rovására menne.

A Levo esetén az S3 méret valahol az M és az L-es méret között helyezkedik el. 176 cm-es magassággal egy S4 is használható kerékpár, ha a cél az, hogy úgy menj, mint az ágyúgolyó. Mert a hosszabb tengelytáv ezt teszi lehetővé, de mindez a fordulékonyság és a mászás rovására menne.

Elsőre tényleg nagyon tág értékeket mutat az S méretezés, de mindenki ismeri magát és mindenki tudja, hogy milyen stílus passzol hozzá a leginkább. Ha Te inkább egy fürge, agilis és fordulékony bringát keresel, akkor a kisebb, ha viszont egy agresszívabb és stabilabb eszközre lenne szükséged, akkor a nagyobb méret fog hozzád passzolni.

Hogy miért tért el a Speci a megszokott méretezéstől? A válasz egyszerű. Már jól ismerjük a márkát a különféle újításaikról és jövőbe tekintő megoldásaikról, és itt sem volt másképp. Egyszerűen a méretezés, mint az S, M, L és még sorolhatnánk, egy testmagassághoz kötött érték. A Specialized nem a testmagasságodhoz, hanem a stílusodhoz akar kerékpárt adni.

 

Tulajdonságok


Mert a részletek számítanak

Váz
Specialized M5 Premium Aluminum

Villa
2021, Bomber Z1, 27.5in, Marzocchi, 180

Kormányszár
Alloy Trail Stem, 35mm bar bore

Kormány
Specialized, 6061 alloy, 6-degree upsweep

Váltókar
SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed

Fék
SRAM Code R, 4-piston caliper, hydraulic disc, 220mm

Hajtás
Praxis forged M30, custom offset, 160mm

Sor
SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t

Első agy
Alloy, sealed cartridge bearings, 15x110mm thru-axle, 28h

Rugóstag
Fox Float X Performance Series, 230x62.5mm

Hátsó agy
Alloy, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 32h

Márka
Specialized

Nyeregszár
X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head

Nyereg
Bridge Comp, Hollow Cr-mo rails, 155/143m

Kijelző
Specialized TCU, 10-LED State of charge, 3-LED Ride Mode display, ANT+/Bluetooth®, w/Handlebar remote

Hátsó váltó típus
SRAM GX Eagle, 12-speed

Motor
Specialized Turbo Full Power System 2.2 Motor 90 Nm, 250 W

Akkumulátor
Specialized M2-500, integrated battery w/rock guard, 500Wh

Töltő
Custom charger, 42V4A w/ Rosenberger plug, 100-240V

Első gumi
Butcher Grid Gravity 2Bliss Ready T9, 27.5 x 2.6"

Hátsó gumi
Butcher Grid Gravity 2Bliss Ready T9, 27.5 x 2.6"

Első felni
Roval 27.5" Alloy DH, 28mm internal width, 32h, tubeless ready

Hátsó felni
Roval 27.5" Alloy DH, 28mm internal width, 32h, tubeless ready

Írja be amit keres, majd Enter