Specialized Turbo Kenevo Expert 2022

2 652 000 HUF

FŐBB JELLEMZŐK | Specialized M5 Premium Aluminum váz | RockShox Boxxer Select RC 18 mm travel villa | Specialized 2.1, 90 Nm 250W motor | 700 Wh akkumulátor | SRAM GX 11 sebességes váltás

Az elérhető méretek és színek tekintetében kérjük lépjen velünk kapcsolatba email-en vagy telefonon!

 

Leírás

S-Sizing

A Specialized kidolgozott egy újfajta méretezést, amit Style Specific Sizing névre kereszteltek. Magyar fordításban, stílus specifikus méretezés. Hogy ez hogyan is néz ki a gyakorlatban?

A méretek itt S1-től S6-os méretig terjednek. Jól látható a következő képen, hogy milyen magassághoz ajánlottak az egyes S értékek. A Specialized úgy gondolkozott, hogy a kerékpáros stílusához alakítják ki ezt a szabványt és eldobják a régimódi bekategorizálást. Többen vagyunk úgy, hogy éppen a határon mozgunk a kerékpár méretének kiválasztásánál. Logikusan a kisebbet vesszük ilyenkor, mert úgy érezzük, hogy az lesz a legmegfelelőbb számunkra, de nem biztos, hogy ugyanolyan agresszív tapadást fog nekünk nyújtani, mint a nagyobb.

S-Sizing

A másik indok az az, hogy a legtöbb, sőt az összes új eMTB már dropperrel kapható, amivel pillanatok alatt tudjuk módosítani az ülésmagasságot. Emiatt van ekkora átfedés a kerékpárok méretezésében.

S-Sizing a gyakorlatban

Magyarországon az átlag férfi magasság 176 cm. Szóval nézzük meg ilyen érték mellett milyen lenne egy kerékpár vásárlás. a fenti táblázat alapján gondolhatnánk, hogy a legoptimálisabb választás egy S3 méretű kerékpár lenne. De mivan akkor, ha az ő hobbija az ugratgatás és a track-eken való játszadozás? Ebben az esetben egy S2-es méret lenne megfelelő, hiszen a kisebb kerékpár agilisebb és manőverezhetőbb irányítást eredményez. Az S3 ilyen magasság mellett, sokkal inkább a köves, rázós, gyökeres és sziklás részeken való gördülékeny átjutást segíti elő. De ez a játékosság rovására menne.

A Levo esetén az S3 méret valahol az M és az L-es méret között helyezkedik el. 176 cm-es magassággal egy S4 is használható kerékpár, ha a cél az, hogy úgy menj, mint az ágyúgolyó. Mert a hosszabb tengelytáv ezt teszi lehetővé, de mindez a fordulékonyság és a mászás rovására menne.

Elsőre tényleg nagyon tág értékeket mutat az S méretezés, de mindenki ismeri magát és mindenki tudja, hogy milyen stílus passzol hozzá a leginkább. Ha Te inkább egy fürge, agilis és fordulékony bringát keresel, akkor a kisebb, ha viszont egy agresszívabb és stabilabb eszközre lenne szükséged, akkor a nagyobb méret fog hozzád passzolni.

Hogy miért tért el a Speci a megszokott méretezéstől? A válasz egyszerű. Már jól ismerjük a márkát a különféle újításaikról és jövőbe tekintő megoldásaikról, és itt sem volt másképp. Egyszerűen a méretezés, mint az S, M, L és még sorolhatnánk, egy testmagassághoz kötött érték. A Specialized nem a testmagasságodhoz, hanem a stílusodhoz akar kerékpárt adni.

Tulajdonságok


Mert a részletek számítanak

Váz
Specialized M5 Premium Aluminum

Villa
RockShox Boxxer Select RC 18 mm travel

Akku kapacitás
700 Wh

Kormányszár
Specialized Direct Mount DH Stem

Kormány
Specialized, 7050 alloy

Váltókar
SRAM S700

Fék
SRAM Code R, 4-piston caliper 200 mm

Hajtás
Praxis, 2D cold-forged alloy, custom offset, 165mm

Sor
SRAM PG-1130, 11-speed, 11-42t

Első agy
Specialized, sealed cartridge bearings, 15x110mm spacing, 32h

Hátsó agy
DT Swiss 370, 6-bolt, 12x148mm thru-axle, 32h

Márka
Specialized

Nyeregszár
Command Post IRcc, 16-position micro-height adjustable 160 mm travel

Nyereg
Body Geometry Henge Comp, hollow Cr-Mo rails, 143mm

Kijelző
Specialized TCU, 10-LED State of charge, 3-LED Ride Mode display, ANT+/Bluetooth®

Hátsó váltó típus
SRAM GX, long cage, 11-speed

Motor
Specialized 2.1, custom Rx Trail-tuned motor, 90 Nm 250W

Akkumulátor
Specialized M2-700, integrated battery w/rock guard, 700Wh

Első gumi
Butcher, BLCK DMND casing, 2Bliss Ready, 27.5 x 2.6"

Hátsó gumi
Butcher, BLCK DMND casing, 2Bliss Ready, 27.5 x 2.6"

Első felni
Roval 27.5" Alloy DH, 28mm internal width, 32h

Hátsó felni
Roval 27.5" Alloy DH, 28mm internal width, 32h

Írja be amit keres, majd Enter