Specialized Turbo Levo Comp Alloy 2023

2 496 000 HUF

FŐBB JELLEMZŐK | Specialized M5 Premium Aluminum váz | FOX 36 Rhythm 160 mm villa | Fox Float hátsó tag | Specialized 2.2 90Nm 250W motor | Specialized 700Wh akkumulátor | SRAM GX Eagle 12 sebességes váltás

Az elérhető méretek és színek tekintetében kérjük lépjen velünk kapcsolatba email-en vagy telefonon!
 

 

Leírás

S-Sizing

A Specialized kidolgozott egy újfajta méretezést, amit Style Specific Sizing névre kereszteltek. Magyar fordításban, stílus specifikus méretezés. Hogy ez hogyan is néz ki a gyakorlatban?

A méretek itt S1-től S6-os méretig terjednek. Jól látható a következő képen, hogy milyen magassághoz ajánlottak az egyes S értékek. A Specialized úgy gondolkozott, hogy a kerékpáros stílusához alakítják ki ezt a szabványt és eldobják a régimódi bekategorizálást. Többen vagyunk úgy, hogy éppen a határon mozgunk a kerékpár méretének kiválasztásánál. Logikusan a kisebbet vesszük ilyenkor, mert úgy érezzük, hogy az lesz a legmegfelelőbb számunkra, de nem biztos, hogy ugyanolyan agresszív tapadást fog nekünk nyújtani, mint a nagyobb.

S-Sizing

A másik indok az az, hogy a legtöbb, sőt az összes új eMTB már dropperrel kapható, amivel pillanatok alatt tudjuk módosítani az ülésmagasságot. Emiatt van ekkora átfedés a kerékpárok méretezésében.

S-Sizing a gyakorlatban

Magyarországon az átlag férfi magasság 176 cm. Szóval nézzük meg ilyen érték mellett milyen lenne egy kerékpár vásárlás. a fenti táblázat alapján gondolhatnánk, hogy a legoptimálisabb választás egy S3 méretű kerékpár lenne. De mivan akkor, ha az ő hobbija az ugratgatás és a track-eken való játszadozás? Ebben az esetben egy S2-es méret lenne megfelelő, hiszen a kisebb kerékpár agilisebb és manőverezhetőbb irányítást eredményez. Az S3 ilyen magasság mellett, sokkal inkább a köves, rázós, gyökeres és sziklás részeken való gördülékeny átjutást segíti elő. De ez a játékosság rovására menne.

A Levo esetén az S3 méret valahol az M és az L-es méret között helyezkedik el. 176 cm-es magassággal egy S4 is használható kerékpár, ha a cél az, hogy úgy menj, mint az ágyúgolyó. Mert a hosszabb tengelytáv ezt teszi lehetővé, de mindez a fordulékonyság és a mászás rovására menne.

Elsőre tényleg nagyon tág értékeket mutat az S méretezés, de mindenki ismeri magát és mindenki tudja, hogy milyen stílus passzol hozzá a leginkább. Ha Te inkább egy fürge, agilis és fordulékony bringát keresel, akkor a kisebb, ha viszont egy agresszívabb és stabilabb eszközre lenne szükséged, akkor a nagyobb méret fog hozzád passzolni.

Hogy miért tért el a Speci a megszokott méretezéstől? A válasz egyszerű. Már jól ismerjük a márkát a különféle újításaikról és jövőbe tekintő megoldásaikról, és itt sem volt másképp. Egyszerűen a méretezés, mint az S, M, L és még sorolhatnánk, egy testmagassághoz kötött érték. A Specialized nem a testmagasságodhoz, hanem a stílusodhoz akar kerékpárt adni.

Úgy hallottuk, hogy a későbbiekben több gyártó is követheti ezt a fajta méretezési szabványt.

Tulajdonságok


Mert a részletek számítanak

Váz
Specialized M5 Premium Aluminum

Motor teljesítmény
90 Nm

Villa
FOX 36 Rhythm 160 mm travel

Akku kapacitás
700 Wh

Kormányszár
Trail Stem

Kormány
Specialized Alloy

Váltókar
SRAM GX Eagle

Fék
SRAM Code R, 4-piston caliper 200 mm

Hajtás
Praxis M30

Sor
SRAM XG-1275, 10-52t

Első agy
Alloy, sealed cartridge bearings, 15 x 110 mm thru-axle, 32h

Rugóstag
Fox Float

Hátsó agy
Alloy, sealed cartridge bearings, 12 x 148 mm thru-axle, 32h

Márka
Specialized

Nyeregszár
X-Fusion Manic, infinitely adjustable

Nyereg
Specialized Bridge Comp

Kijelző
Specialized TCU, 10-LED State of charge, 3-LED Ride Mode display, ANT+/Bluetooth®, with handlebar remote

Hátsó váltó típus
SRAM GX Eagle, 12-speed

Motor
Specialized Turbo Full Power System 2.2 90Nm 250W

Akkumulátor
Specialized M3-700, Integrated battery, 700Wh

Töltő
Custom charger, 42V4A w/ Rosenberger plug

Első gumi
Specialized Butcher, Grid Trail casing, GRIPTON® T9 compound, 2Bliss Ready, 29 x 2.60

Hátsó gumi
Specialized Eliminator, Grid Trail casing, GRIPTON® T7 compound, 2Bliss Ready, 27.5 x 2.60

Első felni
Specialized , hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready

Hátsó felni
Specialized , hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready

Írja be amit keres, majd Enter